Paleo prehrana ili paleo dijeta bazira se na izboru hrane koju su konzumirali naši daleki preci u davnoj povijesti još u vrijeme paleolitika, prije nego se čovjek počeo baviti...
Zobena kaša slovi kao najzdraviji i najbolji doručak koji možete priuštiti svom organizmu.
I zaista to je...
No, zobena kaša nije rezervirana samo za doručak. Odlično se
uklapa i u brojne...
Konačno vrijeme odluke je došlo. Od Nove godine počinjem vježbati. Sad samo trebam odlučiti na što krenuti.
Hm... teretana ili aerobik? Ili možda Crossfit? Tako naizgled jednostavno pitanje, no zapravo...
Svi smo nedvojbeno upoznali neumornog pratioca fešta, veselica, proslava. Poznajemo ga pod imenom mamurluk, sa velikim početnim slovom M. Kad ga jednog probate, nećete ga više poželjeti! Prikrade se...
Najljepše je doba godine. Veselimo se druženju s obitelji i prijateljima, ukrašavamo svoje domove, pripremamo se za vrijeme Došašća, pečemo božićne kolače, smišljamo što ćemo kome pokloniti…
To je ona...
Bujon eng. Bouillon je pojam francuskog podrijetla, a odnosi se na čistu mesnu juhu dobivenu kuhanjem mesa u vodi na temperaturama ispod 100 stupnjeva Celzijusovih. Meso se u vodi...
Iako je kurkuma već odavno poznata kako na istoku tako i na zapadu, nažalost poznavanje ovog nadasve visokovrijednog sastojka svodi se uglavnom na njegovu upotrebu kao začina za dodavanje...
Blagdanski kolači počeli su se bilježiti u receptima u dalekom srednjem vijeku, pa možemo reći da imaju tradiciju od pola tisućljeća (!).
Stol za blagdan bez kolača nije topao obiteljski...
Što je laktoza?
Laktoza je po definiciji šećer koji je prirodno prisutan u mlijeku životinjskog porijekla. Kada ga progutamo, laktoza se iz mlijeka mora razdvojiti na svoje komponente – glukozu...
Vrijeme blagdana osim topline doma, veže se također između ostalog i uz bogatu i raskošnu trpezu. Francuska salata, božićni kolači, zamamni mirisi iz pećnice, nezaobilazna sarma... na kušnju stavljaju...