Prehrana

Draga, opet su ti izgorile kore za mađaricu! – Što su Božić i blagdani bez kolača?

Blagdanski kolači počeli su se bilježiti u receptima u dalekom srednjem vijeku, pa možemo reći da imaju tradiciju od pola tisućljeća (!).

Stol za blagdan bez kolača nije topao obiteljski stol, a onaj na kojem se nalaze ukusni kolači budi lijepe osjećaje, uspomene i blagdanski duh.

Divna je ta obiteljska idila i prepun blagdanski stol, ali preblagdanska gužva u prometu, hrpetine zadataka na poslu za odraditi prije blagdana, dom koji treba pospremiti i okititi baš prema onoj prekrasnoj slici sa Facebooka, djeca/unuci ne ostavljaju vremena za spravljanje baš onih najukusnijih kolača koje su nam radile mame.

Tko ne voli mađaricu, ili pak medenu pitu?

 

Eh, naše su mame bile domaćice i to vrsne, a razvlačenje kora je vještina za koju su potrebni iskustvo, znanje i zrnce ljubavi. Upravo to smo i mi utkali u naše gotove kore za kolače koje možete kupiti u gotovo svim trgovačkim centrima diljem Hrvatske.


Predblagdanska ludnica sad je ipak malo izdržljivija, kad ste 100% sigurni da kore neće izgorjeti i sve završiti u smeću.

Napunite svoj stol ukusnim tradicionalnim domaćim kolačima kao što su mađarica, rozen kocke, medena pita ili čoko šnite.

Dovoljno je svaku koru premazati kremom za koju recept možete pronaći upravo na omotu pakiranja (nije potrebno dodatno vlažiti kore), posložiti i servirati. Domaći kolači u doslovno nekoliko minuta.

 

Vjerujte, nitko neće primijetiti razliku!

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)