Prehrana

JOŠ SAMO JEDAN (MALI) ZALOGAJ… – Blagdani i blagdansko prejedanje

Vrijeme blagdana osim topline doma, veže se također između ostalog i uz bogatu i raskošnu trpezu. Francuska salata, božićni kolači, zamamni mirisi iz pećnice, nezaobilazna sarma… na kušnju stavljaju čak i one najdiscipliranije, stoga osim uživanja u obiteljskom druženju i okupljanju oko blagdanskog stola, ovo doba godine mnogima je i izvor stresa te izazov kako uz ovakvu raznovrsnu ponudu delicija ne pokleknuti i ne prepustiti se uživanju.

Veoma je teško pa čak gotovo i nemoguće zamisliti Božić bez svih ovih ukusnih delicija, no treba imati na umu da ona sadrže tzv. kalorijske klopke, te bismo upravo iz tog razloga u njima trebali uživati umjereno ravnajući se prema već dobro poznatoj izreci – „Neka vam oči ne budu gladnije od želuca!“

Često se nakon brojnih gastronomskih blagdanskih užitaka javlja grižnja savjest zbog neumjerenosti u jelu i piću te nakon toga najčešće slijedi siječanjska depresija te rigorozne novogodišnje odluke kako od sutradan krećemo na strogu dijetu s mišlju kako je to sasvim dovoljno vremena da do ljeta smršavimo, kako bismo na plaži izgledali dobro ili u najboljem slučaju pristojno.

Svima nam je poznata terminologija ili bismo ju čak mogli nazvati nazvati problem „blagdanskog prejedanja“.

No, što je to blagdansko prejedanje i postoji li definicija po kojoj to ono je ili nije, te najvažnije od svega kako ga izbjeći ili u najboljem slučaju držati pod kontrolom?

Po slobodnoj definiciji pravo blagdansko prejedanje bi bilo kada iako smo se prejeli odlučimo staviti na tanjur još malo od svega što se nudi na prebogatim blagdanskim stolovima ili odrezati si još samo jednu šnitu torte iako tek stavljamo zadnji komadić prethodne u usta.

Po nekim istraživanjima tradicionalni blagdanski objed, uz naravno nezaobilazne slastice te alkoholna pića, može sadržavati čak i do 2500 kcal i 130 g masti pa stoga nije ni čudo da u prosjeku tijekom blagdanske sezone dobijemo više od pola kilograma viška.

Blagdansko prejedanje stvara i posebnu grupu ljudi koji se nazivaju “prejedači”. To su jednostavno svi oni koji ne mogu odoljeti hrani, a kada dođu u kontakt s njom nepotrebno se pretrpavaju.

Budući da smo sada definirali problem, vrijeme je da posegnemo za rješenjem u kojem nitko neće ostati zakinut. Naši okusni pupoljci biti će zadovoljeni, a što je najvažnije naše zdravlje i linija neće trpiti.

Postoji li zaista rješenje za problem blagdanskog prejedanja? Naravno! Rješenje je – DigestFood!

Blagdansko prejedanja znači povećani unos kalorija, čime dolazi do nagle promjene za organizam, moglo bi se reći da predstavlja i određenu vrstu šoka za tijelo.

Bez brige, još uvijek sve stignete okrenuti u Vašu korist!

Umjesto raznih dijeta koje u većini slučajeva ne ostvaruju željene i dugotrajne učinke, posegnite za dodatkom prehrani DigestFood koji između ostalog sadrži kalcij te time doprinosi normalnoj funkciji probavnih enzima ubrzavajući Vaš metabolizam, a opće je poznato kako je brz metabolizam ključni element dobre forme i vitke linije. DigestFood poslužiti će i kao idealan način čišćenja organizma od štetnih tvari te vas pripremiti za zdrav način života.

I za kraj, uživajte u najljepšem dijelu godine, imajući pritom na umu pravilo koje zlata vrijedi – “Manje je više!”

Povezane objave

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *