Što je laktoza?
Laktoza je po definiciji šećer koji je prirodno prisutan u mlijeku životinjskog porijekla. Kada ga progutamo, laktoza se iz mlijeka mora razdvojiti na svoje komponente – glukozu i galaktozu, koje se tada apsorbiraju. No, to se događa samo i isključivo ukoliko je u crijevu prisutno dovoljno enzima laktaze.
Što je intolerancija na laktozu?
Intolerancija na laktozu definira se kao nemogućnost probavljanja laktoze koja se u crijevima treba razgraditi pomoću enzima laktaze. Ljudi s intolerancijom na laktozu ne proizvode dovoljno laktaze te stoga nerazgrađena laktoza ostaje u crijevima te uzrokuje tegobe u probavnom sustavu, proljev i nadutost.
Što konzumirati u slučaju intolerancije na laktozu?
Jednostavan način za rješavanje ovog problema je izbaciti mlijeko i mliječne proizvode iz Vaše prehrane, a s njima i laktozu i zamijeniti ih alternativnim izborima poput Biljnih napitaka – Napitka od heljde u prahu; Napitka od riže u prahu te Napitka od soje u prahu (Natural ili Plus +).
Bez laktoze i bez glutena te izuzetno ugodnog okusa, ovi veoma zdravi napici izrazito bogate nutritivne vrijednosti, bez ikakve sumnje, postat će Vaši vjerni suputnici kroz život.
Za koji god napitak da se odlučite, možete biti sigurni da ste odabrali najbolje što ste mogli za Vaše zdravlje. Činjenica da se ovi napici pripremaju u tren oka i to samo dodavanjem vode čine ih ujedno savršenim dnevnim obrokom ili međuobrokom gdje god se nalazili – na poslu ili u toplini vlastitog doma!
Šalica zdravlja za zdravlje Vašeg organizma! Živjeli!