Gastrolact lijeci heliko bakteriju
Zdravlje

GASTROLACT PYLOBALANS – PRIRODNO ZA ŽELUDAC

Ruka pomoći iz prirode za liječenje problema sa želucem uzrokovanih Helicobacter Pylori

Dugotrajna upotreba popularnih lijekova za smanjenje želučane kiseline, inhibitora protonske pumpe (IPP), poput Controloca, Nexiuma, Lazola, Priloseca, Prevacida i sličnih, povezuje se s dva i pol puta većim rizikom od razvoja raka želuca, pokazalo je novo istraživanje.

Inhibitori protonske pumpe su lijekovi kojima se liječe peptičke bolesti poput gastritisa, peptičkog ulkusa i GERB-a, gastroezofagealnog refluksa kod kojega se želučani sadržaj vraća u jednjak, a posljedica je oštećenje jednjaka želučanim sokom, pojašnjava Science Alert.

Nekoliko ranije provedenih studija pokazalo je da spomenute lijekove koriste milijuni ljudi u svijetu te da je riječ o sigurnim lijekovima koji se uglavnom dobro podnose, no nedavna su istraživanja pokazala da je sve više podataka o njihovu negativnom djelovanju.

Po rezultatima zadnjeg istraživanja, objavljenima u časopisu “Gut”, inhibitori protonske pumpe (IPP) povećavaju rizik od razvoja smrtonosnog gastrointestinalnog tumora.

Svrha lijekova iz grupe IPP je uništiti bakteriju Helicobacter pylori, koju ima polovina svjetske populacije, a kod manjeg dijela je odgovorna za razvoj čira na želucu te je faktor rizika za razvoj raka želuca.

Ranija su istraživanja pokazala da osobe s infekcijom bakterijom H. pylori koje uzimaju neki od inhibitora protonske pumpe imaju više izgleda za razvoj atrofijskog gastritisa koji prethodi raku želuca. Ustanovljeno je i da kod pacijenata kod kojih su uz pomoć IPP-a probavne bakterije uništene, a i dalje uzimaju lijek, postoji veća mogućnost za razvoj raka želuca.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Hong Kongu i londonskog University Collegea smatraju da se rak u ovom slučaju razvija zbog dugotrajne primjene IPP-a.

“IPP lijekovi su vrlo učinkoviti u liječenju infekcije bakterijom Helicobacter pylori i vrlo su sigurni kada je posrijedi kratkoročna upotreba. Nepotrebno dugoročno korištenje inhibitora protonske pumpe treba izbjegavati”, kaže Ian Wong, znanstvenik s londonskog University Collegea.

Wong i kolege analizirali su liječničke kartone 63.397 pacijenta koji su liječeni PPI-lijekovima i dvama antibioticima.

Pošto je infekcija iskorijenjena, pacijente su nastavili pratiti idućih 7 i pol godina tijekom kojih je 3271 pacijent u trogodišnjem razdoblju uzimao samo inhibitore protonske pumpe, a preostalih 21.729 pacijenata alternativne lijekove, poput antagonista histaminskih H2 receptora koji blokiraju histamin na receptorima histamina u želucu.

Pokazalo se da je uzimanje IPP-a bilo povezano s više nego stopostotnim povećanjem rizika od razvoja raka želuca. Kod pacijenata koji su uzimali H2 blokatore nije zamijećen takav rizik, pokazala je studija.

Znanstvenici su napomenuli da rizik od razvoja raka ovisi i o tomu koliko često sudionici uzimaju PPI lijekove.

Korištenje inhibitora protonske pumpe tijekom duljega razdoblja uzrokuje veći rizik od razvoja raka želuca, preciznije, i do pet puta nakon više od godinu dana, do šest puta nakon dvije ili više godina te čak do osam puta nakon tri ili više godina uzimanja, pokazala je studija.

Autori istraživanja smatraju da liječnici moraju biti vrlo oprezni kada je posrijedi propisivanje lijekova PPI u dugoročnom razdoblju.

Gastrolact Pylobalans iz LV-Pharma.

Gastrolact Pylobalans sadrži vlakna korijena cikorije, vitamin C, Pylopass, ekstrakt korijena sladića i lista velike koprive, bromelain, vitamin B6 i folnu kiselinu, a djeluje tako da:

 • regulira bakteriju Helicobacter pylori do fiziološkog nivoa
 • nema rezistencije kao što je to slučaj kod antibiotske terapije
 • nema komplicirane terapije koja zahtijeva primjenu 5 grupa lijekova koji se između ostalog sastoje od kombinacija antibiotika koji se dugo koriste
 • omogućava direktan kontakt glavnih sastojaka sa bakterijom Helicobacter Pylori
 • svojim specifičnim receptorima veže bakteriju Helicobacter pylori za sebe i izbacuje ju iz organizma putem redovite peristaltike
 • uspostavlja normalnu probavu, uklanjajući pritom sve simptome koji su posljedica infekcije bakterije Helicobacter pylori

Povezane objave

2 komentara na “GASTROLACT PYLOBALANS – PRIRODNO ZA ŽELUDAC

 1. Sany napisao:

  Da li osobe sa povisenim tlakom smiju yzinati gastrolact?

 2. Marijana Šubat napisao:

  Molim vas kako naruciti taj gastrolc pylobalans?Naime nakon trojne terapije u 3 mj 2019 opet u 6 mj sam bila pozitivna i sad sam popila opet trojnu terapiju voljela bi nesto na b8ljnoj bazi.Za sad pij caj od bamije i tinkturu od bamije te ulje crnog kima u kapsulama
  Cula sam da je zo dobro

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *